• Chipotle dropper carnitas

    Chipotle dropper carnitas

    Fastood-kæden Chipotle – det er dem med reklamerne Back to the start og The Scarecrow – har droppet carnitas i 600 af kædens ca. 2000 restauranter, skriver Time. Det sker efter en gennemgang af produktionsforholdene hos leverandørerne. Og en af de største leverandører viste sig ikke at kunne leve op til kædens standarder: »There are farmers whose pigs are […]

  • Væk med væksten

    Væk med væksten

    De sidste fire år har alle i Vanløse kunnet gå på lovligt æblerov i haverne hos andre Vanløse-borgere. Det er den årlige »Vanløse Deler Frugten«-dag, der giver alle mulighed for at få fyldt efterårsdepoterne op med æbler. Som indkøber i Københavns Fødevarefællesskab med en afdeling i Vanløse er det selvfølgelig mildt irriterende, at man ikke […]

  • Brasilien som mad-foregangsland

    Brasilien som mad-foregangsland

    Den brasilianske fødevarepolitik er langt fremme i skoene. Sidst, de imponerede denne skribent, var da brasilianerne fik nogle kostråd, der ikke kun handlede om kvantificerbare kost-komponenter som fedt, sukker og salt, men også tog fat i de mere uhåndgribelige dele, der får vores madhverdag til at hænge sammen – og inkluderede råd om at man skal blive bedre til […]

  • CSR-debat: En ørkenvandring af forudsigelighed

    CSR-debat: En ørkenvandring af forudsigelighed

    Jeg har været i krig. Twitter-krig med CSR-chef Helene Regnell fra Dansk Supermarked. Jeg går ud fra krigen er slut – eller måske er der bare våbenhvile, indtil Fr. Regnell er tilbage fra sin sikkert velfortjente sommerferie. Det startede, da Fødevareminister Dan Jørgensen postulerede, at supermarkederne har et medansvar for bl.a. fedmeepidemi og livsstilssygdomme fordi […]

  • Har du smagt en rigtig asparges?

    Har du smagt en rigtig asparges?

    Aspargessæsonen er over os, lyder det. Gastro bringer i det seneste nummer 30 opskrifter med asparges og der er reportage fra den årlige aspargesfest hos Søren Wiuff. Og på Coops CSR-arrangement i sidste uge blev aspargesen også besunget: Det er nu, det er sæson for asparges, de grønne og de hvide, det er nu, det […]

  • Premiere: Bondens Marked på Vesterbro

    Premiere: Bondens Marked på Vesterbro

    I morgen er der for første gang Bondens Marked på Vesterbro. Det sker på Absalonsgade, museumsgaden ved siden af Københavns Museum, fra kl. 10-14. Jeg er der med grøntsagsboden, og har denne gang varer fra Svanholm Økogrønt og Nielsen & Nielsen. Svanholm leverer asparges, hvidløg, radiser, forårsløg, rødbeder, gulerødder, æggeblommekartofler, selleri, pastinak, persillerod og jordskokker […]

  • Mad er meningen – til en vis grænse

    Mad er meningen – til en vis grænse

    Vores allesammens lokale brugs, Coop, holdt fest i går. Under overskriften Mad er Meningen blev en masse aktører på madområdet, som det hedder på nudansk, indbudt til at give deres input til hvad der er god mad og hvad der er dårlig mad. Og til at være med til at formulere et madmanifest for fremtidens […]

  • Asparges, hædrede hvidløg og gamle rødder

    Asparges, hædrede hvidløg og gamle rødder

    Lørdag den 3. maj er der atter engang Bondens Marked på Østerbro. Det finder som sædvanlig sted på Sankt Jakobs Plads på Østerbro fra kl. 10-15. Og jeg er der som altid med den lille grøntsagsbod. Denne gang er det Svanholm Økogrønt, der står for de fleste af grøntsagerne. Hovednummeret denne gang er de grønne […]

  • Demokrati og diversitet har Fanden skabt

    Demokrati og diversitet har Fanden skabt

    FN har en særlig »rapporteur« på fødevareområdet, Olivier De Schutter, som med jævne mellemrum udsender bulletiner fra de dele af verden, hvor forsyningssikkerheden er lav. Bulletinerne passer ikke altid helt ind i det mindset, vi er vant til her vores del af verden. Sidst han fik hovedet på denne blog, var det efter han i […]

  • Pop up-restaurant hos Skovdal og Skovdal

    Pop up-restaurant hos Skovdal og Skovdal

    Fredag den 4. april bliver Skovdal og Skovdals fotostudie på Vesterbro i København omdannet til restaurant. Brødrene Martin “Guf” og Mathias Becker Rasmussen har sammensat en forårsmenu, og byder på bl.a. asparges, gran, and, ræddiker, løg, urter og grønne jordbær. Jeg har fået lov til at sætte øl til maden – det er jo som […]