• Molekylær gastronomi (fnis)

    The Guardian bringer i sit madtillæg en lille test, der kan afsløre, om man er gourmet snob. Et af tegnene på gourmetsnobberi skulle efter sigende være, at man er i stand til at sige molekylær gastronomi uden at trække på smilebåndet eller lave anførselstegn i luften. Molekylær gastronomi er

  • Bøf i kaffe – salat med chili-appelsin-flødedressing

    Kød og kaffe – hvem skulle have troet det? Men det giver en interessant »brændt« smag, der slet ikke er ueffen. Især, hvis man ledsager det med et stykke godt brød og en grøn salat i en frisk dressing. Brug bøffer skåret af oksemørbrad, og mariner dem en halv

  • Højere overligger i grillkulturen

    Hvorfor ikke hæve overliggeren en smule, når det gælder grillmad? Det, at grille er forbundet med mange traditioner i Danmark. Om sommeren er det manden, der står for arbejdet med den åbne ild og det brankede oksekød – det er som sædvanlig kvinden, der står for anretning af salat,

  • Fødevareuniversitet

    Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har offentliggjort den store plan for hvordan de danske universiteter skal organiseres i fremtiden. Der bliver tale om fusioner over en bred kam. Fusionerne stemmer ganske godt overens med de visioner, Dansk Industri har haft. Til gengæld er fusionerne ikke Landbrugsraadets kop te.

  • Den store spiseforstyrrelse

    Gennemsnitsamerikaneren spiser et ton majs pr år. Chokerende tal – og grunden til at forbruget faktisk er så højt, er at majs optræder i mange forklædninger. Majs er ikke bare de kerner vi skraber og gnaver af kolben eller køber frosne og på dåse: Majs anvendes som dyrefoder. Og

  • Stanislaw Lem (1921-2006)

    Erfarer, at den polske science-fictionforfatter Stanislaw Lem er død. Og hvad har han så med madkultur at gøre, spørger man? Forklaring følger: For cirka femten år siden havde Politiken en kronikkonkurrence om netop dansk madkultur. Mit bidrag – som i øvrigt aldrig blev sendt – tog udgangspunkt i den