• Insalata Caprese – tomat, basilikum og mozarella

    Insalata Caprese er en rigtig sommerret. Skal det være helt rigtigt, er tomaterne friskplukkede fra drivhuset, basilikummen dyrket i krydderurtebedet på solsiden – og bøffelmozarellaen lavet samme dag som salaten skal spises. Men det bliver sjældent helt rigtigt – i hvert fald når man som jeg bor på en tredjesal

  • Transportsyge

    Sidste år undersøgte Greenpeace hvor æblerne i de engelske supermarkeder kom fra. De fandt ud af, at to tredjedele af dem kom fra udlandet og var blevet fløjet til England. Det paradoksale er, at Greenpeace foretog undersøgelsen midt i den engelske æblesæson. Det er ikke noget, vi tænker over

  • MesterSukkergrisen slagtes

    Globaliseringen med alt, hvad den indebærer, er en udvikling, vi skal glæde os over – ikke frygte, skriver præsidenten for Landbrugsraadet, Peter Gæmelke, under overskriften Dansk landbrug – global markedsplads i Kroniken i Politiken den 17. juli. Anledningen til kronikken er de pågående WTO-forhandlinger og den indflydelse de kan

  • Den globaliserede kylling

    Takket være globaliseringen har jeg i dag adgang til at købe franske frilandskyllinger. Jeg har endnu ikke hørt om salmonella- eller campylobacter-tilfælde, forårsaget af franske frilandskyllinger. Og sjovt nok er disse produkter heller ikke billigere end danske kyllinger: Faktisk må jeg betale tre-fire gange så meget for en kylling.

  • Kunstigt kød

    Flere medier har på det seneste skrevet om mulighederne for at opdyrke »kunstigt kød« – eller rettere, for at fremstille kødfibre ud fra stamceller. Fordelene ved kunstigt kød er først og fremmest miljømæssig – man undgår den ressourcebelastning, der er forbundet med landbrugsproduktion og samtidig er produktionen af kunstigt kød (når teknologien

  • Theodore Levitt (1925-2006)

    Nu afdøde Theodore Levitt, professor på Harvard University, er ikke det, man kan kalde et »household name« i den danske offentlighed. Men næste gang, du går forbi en McDonalds eller køber en mangofrugt, skal du vide, at det faktisk er på grund af fænomener han først har beskrevet og navngivet, at

  • Jordbæris

    Denne is, som i virkeligheden nærmest er en jordbær-softice, der dog godt kan fryses, så den bliver til en »rigtig« is, er lanceret og gjort populær af Morten Heiberg. Den er efterhånden blevet en klassiker, og det er efter min mening en af de bedre måder at variere standarden »Jordbær med fløde«. Til

  • Guacamole – Avocado-dip

    Flå to tomater (skær et kryds i den ende, blomsten har siddet og blancher dem i varmt vand et par minutter), skær dem i både og tag kernerne ud. Skær kødet i tern. Pres to limefrugter og stød 1-1½ tsk spidskommen. Hak to fed hvidløg fint. Hak to spsk frisk

  • Salsa af majs, sorte bønner og mango

    Start aftenen før med at udbløde et par håndfulde sorte bønner eller tre. Smid udblødningsvandet ud og koger bønnerne i nyt vand i cirka tre kvarter. Afkøl bønnerne. Kog i mellemtiden to majskolber – der er ingen grund til at bruge dåsemajs eller frosne majs i sæsonen, økonomisk kan det ikke svare

  • Kan du lide grillkylling?

    Subways slogan er »Eat Fresh« – men hvis du bestiller en sandwich med grillet kyllingebryst og salat af babyspinat, får du ikke friskt, grillet kyllingebryst, men derimod genoptøet, forkogt kyllingebryst, der ad mekanisk vej har fået »grillstriber« på en fabrik, så de ser ud som om, de kommer lige fra grillen. Og det er ikke helt