• Baconamok

    Det var en sort dag i august, da BT kunne berette om den kommende baconkrise. Prisen på svinekød stiger, på grund af fødevarekrise, klimaforandringer, EU-regler og dyrevelfærd, skrev avisen.

  • Punktnedslag i norsk øl

    Sommeliers, som af ren rygmarvsreaktion, dovenskab eller slet og ret dumhed påstår, at øl ikke har noget at byde på i gastronomiske sammenhænge burde have deres mund vasket med sæbe og i øvrigt skamme sig. Øl er, som Charles Bamforth skriver i Grapes vs. grains resultatet af sturdy science, mens vin er resultatet af shaky […]

  • Brun bølge i Bergen

    Da Bergens Tidende i december 2011 bragte artiklen Store ting i gjære, beskrev de begyndelsen til den norske ølrevolution: Ligesom det er sket så mange andre steder i verden, er den tynde, gule, industrielt fremstillede pilsner på tilbagetog, og flere får øjnene op for mikrobryg og håndvværksbryg. I denne weekend afholdes den første Ølfestival i […]

  • Pig Business på Food Festival

    Det forrige indlæg her på bloggen handlede om Food Festival: Food Festival har fravalgt kritik af fødevaresystemet til fordel for en fejring af det eksklusive, var min påstand. Påstanden begrundede jeg i, at vi (Slow Food) havde fået at vide, at vi ikke måtte vise filmen Pig Business i festivalen biograftelt – med den begrundelse, […]

  • Food Festival: Nej, hvor bliver det hyggeligt!

    Den første weekend i september afholder FOOD organisation of Denmark sammen med en række partnere – bl.a. Arla, Danish Crown, Fonden til Markedsføring af Danmark, 2 gange om ugen, Erhvervs- og Vækstministeriet, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og teamGastronomidanmark – Food Festival i Århus. Festivalen lægger sig i direkte forlængelse af MAD Food Camp […]

  • Madblogfremtider

    I et afsnit af 20. sæson af serien »The Simpsons« finder Marge Simpson ud af hun er mindre populær hos de store børn – Bart og Lisa – end Homer Simpson. Han er blevet Fun Dad, mens hun kun foretager sig de kedelige ting. Ved et tilfælde kommer Marge, Bart og Lisa ind på en […]

  • Please, blame the casino, not the players …

    »Hvad vil de danske forbrugere, når de køber frugt og grønt?«, spørger Torben Lippert, konsulent i Dansk Gartneri i dagens udgave af Politiken. Han undrer sig over, at forbrugerne på en og samme tid tillader sig at være bekymrede over fødevaresikkerheden. I en meningsmåling fra epinion svarede 6 procent af respondenterne at de inden for […]

  • Down and out at the olympics

    At tænke sig. Noma er i London nu. Under overskriften »A taste of Noma at Claridge’s«. Der var plads til omkring 3.000 personer fordelt på ti dage. Og der var 10.000 der forsøgte at bestille bord. Pladserne – der gik for godt 1.800 kroner – blev solgt på 2½ time. II: The LosersHeldigvis behøver de […]

  • Jeg har været på vulkaner

  • A food roadie’s supper

    Chicken, cabbage, garlic, mustard, onions …