Måned: august 2008

  • Rødvin og ost? Fuhgeddaboutit!

    Rødvin og ost er i de flestes bevidsthed så uadskillelige som Carlo Pedersoli og Mario Girotti. Og rødvin og ost hører til samme tidsalder – som i øvrigt også avocadogrønne hvidevarer, rejecocktails, overpøset med fars nylon, grisefester og James Last. Men modsat de andre fænomener er rødvin og ost endnu ikke dømt kitsch,

  • Fisk i Fokus IV: Nogle konklusioner

    I fredags var det så den store dag. Fiskene var i fokus fra kl. 17 om eftermiddagen til vi forlod Knipps Kaj ved ellevetiden. Og sikke en dag. Vi måtte undvære Joachim Scholderer fra Århus Universitet i panelet – men de fire andre og publikum forstod at fylde tiden

  • Fisk i Fokus III: Interessante tal

    I morgen løber arrangementet »Fisk i Fokus« af stabelen. Debat i Dansk Arkitektur Center, og, for de heldige udvalgte, derefter åbningsaften på Knippps Kaj. Og i den anledning er jeg faldet over et par morsomme tal og citater, som jeg (næsten) vil lade tale for sig selv. Og som,

  • Fisk i Fokus II: Fisk under Knippelsbro

    I perioden den 22-31. august kan man spise fisk under Knippelsbro og nyde udsigten over havnen. Restaurant Knippps Kaj er en hyldest til mangfoldigheden og et pilotprojekt til miljøåret 2009. Restauranten serverer udelukkende fisk, der er fanget i danske farvande og som er i sæson – så her er dømt victoriabars-fri zone. Programerklæringen

  • Fisk i fokus

      Den 22. august kl. 17-19 afholder Slow Food convivium Nordsjælland / København i samarbejde med FoodDTU et debatmøde om fisk – download invitationen her. På mødet diskuterer indbudte eksperter og publikum kvalitet, tilgængelighed, bæredygtighed, sundhed og sikkerhed. Det hele foregår på Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B, 1401 København og er en del af madfestivalen Copenhagen

  • Alle amerikanere er fede i 2050

    Med den nuværende udvikling af fedmeepidemien, vil 86 % af alle amerikanere være fede eller overvægtige i 2030. Og hvis det fortsætter på samme måde, vil alle amerikanere være overvægtige i 2050. Det har forskere fra Johns Hopkins University fundet ud af, skriver portalerne videnskab.dk / forskning.no. Det går – surprise –

  • Er prisstigninger godt eller skidt?

    I morgen slutter muligheden for at afgive sin stemme i The Economists afstemning om udsagnet »There is an upside for humanity in the rising food prices«. Foreløbig er der 56 % af deltagerne, der mener, stigende fødevarepriser er gavnlige for menneskeheden og 44 % af deltagerne, der mener det modsatte.

  • Is i lange baner

    Husstanden har fået et nyt instrument: En ismaskine. Godt nok ikke en af de eftertragtede med egen kompressor. Mindre kan vel også gøre det, tænkte jeg – især fordi jeg normalt ikke er den store is-spiser. Det er måske noget der vil ændre sig, nu hvor jeg synes at have

  • Nekrolog: Motions- og Ernæringsrådet

    Ernæringsrådet – fra 2005 Motions- og Ernæringsrådet – findes fra og med i dag ikke længere. Det er meningen, at rådet skal erstattes af et »debatskabende, nationalt forebyggelsesråd«, lyder det. Denne blogger kan næsten ikke vente til sammensætningen af det nye råd bliver offentliggjort. For alt andet lige må man betegne det gamle råds