• Vi er desværre danske hele tiden

    … Mens svinebønderne kan vælge! Jens Haven Christensen fra Danish Crowns svinekødsdivision gør fiffigt rede for selskabets noget svingende trang til at reklamere for kødets danske oprindelse – i hvert fald når det gælder eksportmarkedet: Hvis for eksempel en italiensk slagter køber vores kød, vil den italienske forbruger, der

  • Skriger på husstandsomdeling

    De Forenede Bryggerier har for nylig lanceret et hjemmefadølsanlæg, som reklamebureauet lancerer under mottoet det skriger på en husstandsomdeling. Og ja – det gør det. For det vil nok være det eneste, der kunne få mig til at overveje anlægget: Hvem gider betale mere end tusind kroner for en

  • Pølsesnak: Kartofler med chorizo

    Den spanske svinekødspølse, chorizo, der er krydret med pimenton, fås nogle gange i en udgave, der ikke er tørret. Så kaldes den chorizo fresco. Den udgave er velegnet til denne mættende, kraftigt krydrede pølsegryde, som passer fint med groft brød, en salat, og vin fra det distrikt, den stammer fra: Rioja. Du skal

  • Billigt brød af dårligt mel

    Novozymes lancerer nyt bageenzym skriver Børsen idag: Lipopan Xtra som giver fabrikanterne af brødforbedringsmidler endnu større besparelser på dejstabilisering i direkte dejføring- og Chorleywood-processerne ved at erstatte de dyrere emulgatorer. Jamen er det ikke herligt? Det betyder på dansk, at Novozymes har opfundet et tilsætningsstof, der gør det nemmere at bage med

  • Fasan i kål

    Fasanen er et såkaldt indslæbt dyr – det vil sige et dyr, der ikke hører naturligt hjemme i Danmark. Det var Frederik den II, der i sin tid fik den ide at importere fuglen fra Asien og udsætte den som jagt – i øvrigt nogenlunde samtidig med sikahjorten. I

  • Kanelpanik

    Den tyske forbrugerorganisation foodwatch har fundet store mængder cumarin i mange produkter med kanelsmag. Cumarin menes at være kræftfremkaldende, og grænseværdien i mad er 2 miligram pr kg. Cumarin er et stof, der bl.a. kan dannes af kanelsyre, som er det, der giver kanel den karakteristiske smag. Cumarin forekommer i små mængder i

  • Viva Verner!

    Det lader til at tidens hotte navn er Verner Møller, idrætsprofessoren fra Århus Universitet. I sin nye bog, Det Gyldne Fedt, mener han at overvægt og fedmeepidemi er tegn på at vi lever i et overflodssamfund, men har svært ved at vænne os til det. Vi køber stadig billige

  • Zjarkoje: Oksekødsragout med rodfrugter

    Langtidsmad, hvor årstidens ingredienser får lov at simre sammen og tage smag af hinanden kan man ikke få nok af – særlig ikke nu hvor efteråret svinger den store gyldne pensel. Retten her udmærker sig ved at den tilbereder sig selv – så man kan nå at gå en tur (på

  • Nordisk madkultur … som den var?

    Vi er ikke alene om at have en slatten madkultur. Vore nærmeste nabolande, Norge og Sverige er heller ikke berømte for deres storslåede madkultur – snarere det modsatte. De er vel næppe steder, man rejser hen for madens skyld. Sådan har det i hvert fald været. Norge er efter

  • Mad i medierne

    Mad og madlavning har en meget stor fascinationskraft – og det visuelle er meget vigtigt. Jeg tror det er grunden til at TV-køkken-udsendelser har fået så stor popularitet efter farvefjernsynet er blevet folkeeje – i både USA og England har man faktisk kanaler, der udelukkende sender madfjernsyn (Food Network,