Bøf i snor (boeuf à la ficelle)

Boeuf au ficelleJeg kan ikke huske hvor jeg første gang læste om retten. Men siden da har jeg haft lyst til at lave den. Den er relativt nem at lave, passende vinterlig og sjov at servere. Især hvis man tager den store gryde frem på bordet og lader sine gæster fiske hver sin bøf frem fra dybet.

Start dagen før med at koge en suppe. Jeg købte en kalvefod hos halalslagteren, som jeg kogte stille og rolig 3-4 timer med suppeurter (selleri, gulerod, løg, laurbærblad, persillestilke, peber, salt). Si suppen og kasser grøntsager og kød – det har udstået sin værnepligt.

Dybest set er boeuf a la ficelle en pot-au-feu, altså en gryderet med grøntsager – den eneste forskel er valget af kød: Her bruger man mørt kød, som fx filet eller mørbrad og beregner en kort kogetd. Puds kødet af, skær det i bøffer (eller lad det være helt) og bind snor om, så det holder sammen. Den ene ende af snoren skal være så lang, at den kan nå op over kanten af suppegryden.

Gør grøntsagerne klar. Jeg brugte majroer, gulerødder, pastinak og porre, som jeg skar i rustikke stykker. Kog grøntsagerne i suppen. De sidste minutter af kogetiden hejser du kødet ned i suppen – skub det ned mellem grøntsagerne. Kogetiden afhænger af om du har skåret det i bøffer eller ej (jeg pocherede mine bøffer ca. 7-8 minutter).

Serveres med grøntsager, lidt af suppen og en sauce ravigotte (eller det der ligner). Jeg lavede min det-der-ligner af mayonnaise (to æggeblommer, salt, olivenolie), rørt med dijonsennep, hakket kapers (de saltede, skylles grundigt før brug), hakkede ansjosfileter (af dem i olie), hakket løg og hakket persille.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *