Rokkevinger med brunet smør og kapers

Rokkevingen vender tilbage. Denne gang i den klassiske variant: Rokkevinge med kapers. Den syrlige smag fra citronsaften (eller rødvinseddiken) matcher rokkevingen perfekt. Her serveret med gulerod og porre. Til fire personer:

 • Fire rokkevinger
 • 2 porrer
 • 6 gulerødder
 • Mel
 • 200 gram smør
 • Saften af 1 citron eller 2 spsk vinaigre
 • 2 spsk kapers
 • Salt
 • Peber
 • En smule vand

Start med grøntsagerne. Skyl porrerne (den enkleste metode er at skære gennem porretoppen på langs fra begge sider og skylle den med toppen ned under rindende vand – så kan jorden nemt fjernes). Skræl gulerødderne. Skør begge dele i tynde stave.

Læg dem i en gryde med en klat smør (ca 75 gram) og vand til det knapt dækker. Kog ind over kraftig varme til vandet er væk og grøntsagerne stadig har bid. Smag til med salt og peber.

Gør rokkevingerne i stand: Fjern brusken, så du får to »fileter«. og flå dem. Krydr dem med salt og peber, vend dem i mel og steg dem i smør i 3 minutter på hver side.

Tag fileterne af panden, tør den af, og smelt det sidste smør (ca 75 gram) i panden og lad det brune let. Hæld citronsaften i smørret sammen med kaperserne og varm det op.

Anret rokkevingerne med grøntsagerne, hæld citronsaft-kapers-smørblandingen over og server med en kogt kartoffel. Hertil en hvidvin, der kan tåle citronsaft – så vælg en med en del frugt.

PS: Billedet ser lidt anderledes ud end mine billeder plejer. Jeg har forsøgt at bygge en lyskasse efter disse anvisninger og mine mere visuelt orienterede venner siger, at det »måske er godt nok til jazz, men så heller ikke meget mere«. Let there be jazz.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

3 svar til “Rokkevinger med brunet smør og kapers”

 1. andersleth Avatar
  andersleth

  Tak for fin opskrift – men i særlig grad tak for link til lyskasseopskrift. Jeg  har tidligere kigget på denne side http://www.theswitchboards.com/articles_professionalphotos.html , men jeg har aldrig fået gjort noget ved det (altså lavet en ordentlig lysopsætning – og da slet ikke eftermanipulation, som det foreslås). Det betyder, at jeg skyder langt de fleste af mine billeder i det lys, der nu er – uden blitz – og evt. justerer lidt (med streg under lidt!) bagefter på computeren. Det går an, men hvem vil ikke gerne have et mere professionelt udseende på lækkerierne 😉

   

 2. Mogens Bisgaard Avatar
  Mogens Bisgaard

  Det er endda en noget kompliceret tilgang til justering af fotoet, der er på den side – med curves.

  Jeg bruger også photoshop, men laver et nyt adjustment layer med "levels" og vælger så den pipette, der er markeret med "set white point" i min engelske udgave.

  Hvis der er noget i fotoet, der er hvidt (fx den hvide baggrund i lyskassen) skal man blot pipettere der, og vupti … så er hvidbalancen justeret (næsten) uanset om billedet er taget i julelampens skær. Så kan man bagefter soignere servicet osv. …

  Til gengæld er selve kassen ekstremt simpel! Man behøver ikke engang en hobbykniv!

  Hvis du har et kamera, der skyder i RAW-format, kan du måske stadig finde en kopi af Pixmantecs gratis RawShooter Essentials rundt omkring (den blev købt af Adobe og koster som alle Adobes andre programmer også kassen nu). Den har også en meget simpel hvidbalance-knap.

  ||M

 3. andersleth Avatar
  andersleth

  Tak for tip.

   
  Sidder på en mac, så ingen RawShooter Essentials til mig 🙁

  Men det meget basale Iphoto har nu været nok hidtil, undertiden kombineret med noget medfølgende (ufatteligt langsomt) software fra ArcSoft. Iphoto er også fantastisk til at holde styr på det helt urimelige antal billeder jeg tager. Overvejer at købe Adobe Photoshop Essentials 6.0, når det kommer på gaden, og så gøre mere ved redigeringen. Det vil – i nogle situationer i hvert fald – klæde mit Canon EOS350D/Rebel XT.

  Og kassen – det tror jeg bare skal prøves 🙂 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *