Bedre mad på plejehjem og hospitaler

Dette er et glimt fra bloggerens liv udenfor bloggen. Et sådant findes jo. Og store dele af det handler, surprise, om mad – men mest ud fra et forskningsmæssigt synspunkt. Jeg skriver et ugentligt nyhedsbrev for et forskningscenter på DTU –og første udgave i 2008 handler om maden på plejehjem og hospitaler:

»Hvis måltiderne i den offentlige bespisning opbygges af færdigtilberedte komponenter og køkkenet samtidig indrettes efter moderne ledelsesprincipper kan de forbedres, viser et nyligt afsluttet ph.d.-projekt fra BioCentrum-DTU«.

Svinekoteletten, der bliver nævnt har en krank skæbne: Fra den bliver leveret til centralkøkkenet, er der nogen, der har fat i den 21 gange. Langt de fleste gange er det uden betydning for måltidet, men bare for at flytte den fra den ene beholder over i den anden.

Koteletten bliver brunet den første dag, gennemstegt den næste (i ovnen, fem-tyve minutter) og derefter placeret i et varmeskab til den skal spises. Resultatet er selvfølgelig sålelæder.

Hvis ikke man var gammel og syg ville man blive det før tiden. Koteletten er et godt eksempel på hvad der sker, når man laver et fint system på papiret men glemmer at tage de praktiske forhold i ed.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *