Græskarsuppe med thai-basilikum

Som tidligere lovet: En burmesisk ret. Græskarret skal være et relativt fast græskar, det bliver for vandet med et såkaldt halloween-græskar. Hvis du kan få fat i en såkaldt vintersquash, som fx buttercup eller butternut er det ok, jeg brugte hokkaido-græskar. Du skal bruge:

  • 1 hokkaido-græskar (800 g – 1 kg)
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 ss jordnøddeolie
  • 1 liter hønseboullion
  • ¾ dl hakket thai-basilikum (også kendt som sweet basil eller holy basil)
  • Salt
  • Peber

Skræl græskarret, fjern kerner og slimet snask, og skær det i tern. Hak hvidløgene, sauter dem i jordnøddeolien (de må ikke brune). Tilsæt græskartern. Hæld boullionen i og lad det koge en halv times tid. Blend, vend thai-basilikum i smag til med salt og peber.

Hertil drak vi en Mikkeler Jackie Brown – en brown ale med en sødlig tone, men alligevel med tydelige humlenoter. Øllet gik fint i spænd med de sødlige nuancer fra græskarret og den ret tydelige lakrids-smag fra thai-basilikumen. Tænk labre larver.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *