Sommerhusglæder

Frikadelle på den sædvanlige vis. For hvert kvarte kilo kød tager man to æg og to revne løg, tilsætter lidt væske (mælk, danskvand – eller i dette tilfælde øl). Rører det hele med havregryn, rasp (eller i nødstilfælde mel) til farsen er sej, lader den hvile en times tid, former frikadeller og steger i smør.

Serverer med nye kartofler (eller så nye som de nu er for tiden) og stuvet sommerkål: Til fire personer strimles et kålhoved, dampes i en smule vand og stuves i en opbagt sovs af kålvand, fløde og / eller mælk.

Det blev, sammen med den friskstegte fiskefrikadelle fra fiskehandleren i Hirtshals havn en af Nordjyllands-odysséens største kulinariske oplevelser. Turen bød også på en lidt skuffende smagning af Løkken Bryghus produkter og på en meget skuffende sen frokost / tidlig aftensmad på Blomstercaféen i Hjørring.

Til kålen drak vi Ølfabrikken Wit, som er havnet på supermarkedshylderne – formentlig fordi Ølfabrikken er fusioneret med Gourmetbryggeriet og derfor har fået noget større kapacitet. Det er en fremragende frikadelleøl (ja en fremragende øl i det hele taget).

Anretningen er ellers typisk sommerhus: Hvor finder man ellers voksdug og røgfarvede glastallerkener og får lov til at drikke sin øl af glas, der har været Arfmanns sennep i? Så ved man, man er nede ved rødderne!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *