Øllets dag

Lørdag den 1. september er det øllets dag, en tilbagevendende begivenhed, der markerer Danske Ølentusiasters fødselsdag (egentlig den 5. september). Rundt om i landet er der forskellige muligheder for at stifte nærmere bekendtskab med foreningen (og øl).

I København er der pub-crawl med tilhørende gættekonkurrence. På ni (øl)barer kan man gætte om den øl, der serveres en ti-centiliters smagsprøve af. Præmien til den, der gætter rigtigt og som bliver udtrukket – og endnu ikke er medlem af Danske Ølentusiaster – er et års medlemsskab af foreningen (for os andre er førstepræmien merchandise for et tilsvarende beløb).

I Hillerød serverer flere af mikrobryggerierne, nemlig Djævlebryg, Hemdal, Brøckhouse og Ølfabrikken nye (og kendte) øl i Slotsarkaden.

Brøckhouse har premiere på en stærk, belgisk ale, de kalder Det var Sørens. Øllen er en stærk belgisk ale. Ølfabrikken præsenterer en Oak IPA. Ølfabrikken har tidligere leget med egetræ i en Oak aged barley wine, der bød på en meget kompleks smagsoplevelse – bl.a. af nyslået hø og vanille. Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af egetræets møde med humlen i en IPA.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *