Vi vil lys, det er det vi vil

Ovre i USA kan enhver citere the first amendment, første kapitel i den amerikanske forfatning. Den minder forfærdelig meget om det, der står i den danske grundlov. Selvfølgelig fordi den har udgangspunkt i det, der for de allermest antiintellektuelle sorteste af de sorte khmers of our time, præstefætrene i Dansk Hofteparti, står for ondskaben selv: Oplysningstiden. Tillad mig at citere:

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

Med andre ord – regeringen kan ikke lovgive på en måde, der særligt respekterer nogen form for religion, heller ikke forhindre at man udøver den, regeringen kan ikke indskrænke ytringsfriheden eller pressefriheden endsige folks rettigheder til at samles fredeligt og til at henvende sig til regeringen med deres klager.

Men hvis man siger sætningen meget højt på offentlig gade og vej bliver man sat i spjældet, ovre i USA, viser videoen her.

Arrestationen fandt sted under et arrangement, der i USA kaldes Critical mass: Det handler om at cyklister samles for at cykle gennem byen og dermed demonstrere, at byplanlægning i vore dage favoriserer biler. Undervejs bliver sidegader blokeret af forankørende cyklister, der slet og ret parkerer i vejen for bilerne.

Politiet møder stærkt frem til arrangemenget, der foregår den sidste fredag hver måned. Også sidste fredag i New York. Og OK, manden er noget loudmouthed, men han er jo også ude for at lave reklame for sin gesjæft, Reverend Billy and the church of stop shopping.

En af hans mærkesager har bl.a. været Starbucks (som jo netop har åbnet filial i Lufthavnen) og deres forsøg på at forhindre Etiopien i at registrere landets bedste kaffebønner som varemærker. Med det argument, at så ville de prissætte kaffen alt for højt: Det man siger er man selv, som bekendt.

PS: Jeg kan i øvrigt ikke lade være med at tænke på min tidligere nabo – ungdomshuset. Selvfølgelig er det noget ged, at der er nogen, der kaster med sten.

Men der er bare færre, der tænker på, at det er endnu mere ged, at en tankekontrollerende sekt nu ejer jord i et centralt område af København.

Og at samme sekt har fået gennemført en lex Nørrebro: Hvis man har sort tøj på, risikerer man at blive anholdt blot på mistanken om at tilhøre kredsen omkring Ungdomshuset.

Og at sekten ved at tage ejendomsretten som gidsel dermed har lukket et af byens mere tankevækkende bespisningssteder: Det veganske folkekøkken i Ungeren serverede varm mad for en tyver, og mange hjemløse frekventerede det. Uden at nogen forventede, at de hjemløse tog en omvendelse som dessert.

Om jeg vil komme i Ruth Evensens sted, der er åbent for alle byens borgere, afhænger så sandeligt af hvad de har på fadølsanlægget – og om jeg skal omvendes, mens jeg drikker det!

PPS: Der er ikke noget fadølsanlæg i Faderhuset. De er tea-totallers. Og som min ølhandler sagde engang, vi diskuterede sagen: jeg mister jo en god kunde.

PPPS: Tak til Eating Liberally for denne og mange andre historier!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *