Risotto med asparges og skinke

Godt nok dyrker jeg ikke risottoen så lidenskabeligt som fx Anders på Spis Ordentligt, men det hænder da, den finder vej til mit køkken. En af yndlingsrisottierne (må det vel hedde) er med borlotti-bønner og pølse. Denne er en fin lille sommerting med skinke og de sidste asparges. Folk, der er bange for mælkefedt, kan springe fra her. Du skal bruge:

  • Et lille løg
  • Et fed hvidløg
  • 100 gram smør
  • En håndfuld reven parmesan (eller grane – eller pecorino, som jeg brugte, og lad være med at købe det færdigrevne smuld i poser, alene lugten, som af frysetørret babybræk, burde være afskræmmende nok) 
  • 2½ dl runde risotto-ris (jeg brugte riscossa, indkøbt hos Supermarco i fiskerihavnen, bag det hæslige Fisketorvet)
  • evt. et skvæt hvidvin – jeg undlod og drak i stedet rødvin til
  • ca. 1 liter hønseboullion
  • 100 gram skinke (jeg havde stadig en snysk af den belgiske skinke, indkøbt i Schiphol)
  • et halvt bundt asparges (250 gram, hvis det er et halvkilosbundt)
  • Salt og peber

Start med at sautere finthakket løg og hvidløg i smør. Det må ikke brune eller tage farve på nogen måde. Når løg og hvidløg er blødt og gennemsigtigt, tilsættes risene og vendes rundt til de er dækket af smør. 

Smid den hakkede skinke ned til løg og hvidløg og lad det svede lidt. Kom derefter risene i gryden og rør rundt så de suger lidt af fedtet.  Her tilsætter du hvidvinen, hvis du bruger den, og derefter boullionen. Tilsæt lidt ad gangen og lad risen suge væsken til sig.

Lige før risene er færdige (der skal være lidt bid i dem) tilsættes aspargesene, som er skåret i stykker på 2½ cm. De skal have 3-5 minutter. Og så til det vigtigste: mantecare, som italieneren (eller hans mor) siger. Rør smør og revet ost i og lad det hvile et par minutter før serveringen. Mums!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *