Pasta med salsa af rå tomater

Det er formentlig den enkleste tomatsovs i hele verden. Man skal være en slem idiot for at ødelægge sådan en, husker jeg en anmelder engang skrev. Og selvfølgelig konkluderede, at køkkenchefen havde været en slem idiot.

Sovsen skal egentlig være kold – men hvis det gør dig nervøs, kan den godt varmes lidt. Det er bare vigtigt, at den ikke koger! Du skal bruge:

  • Tre-fire store, modne tomater
  • Et par fed hvidløg
  • Evt. en grøn chili
  • Et par spsk olivenolie
  • Et vred basilikumblade
  • Salt og peber

Hvis du synes, kan du starte med at flå tomaterne. Men kernerne skal ikke med. Fjern kerner og saft fra tomaterne i en si, og lad saften dryppe ned i en skål. Skær tomaterne i stykker i samme skål. Hak hvidløg, basilikum og chili, hvis du bruger den. Rør sammen med olivenolie, salt og peber.

Kør det evt. i foodprocessor eller blender – men vær forsigtig, der skal være hele tomatstykker i. Lad det trække mens du tager dig god tid til at åbne vin, koge pasta (på billedet er det fuldkorns-conchiglie) og rive ost.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *