Grillet gris med rosa peber, rosmarin og fennikelfrø

En italiensk inspireret krydderblanding. Man kan bruge timian eller salvie i stedet for rosmarin. Og man vil genkende fennikelfrøene fra de italienske pølser, salsiccie.

Og så er der den rosa peber: Den har egentlig ikke noget at gøre med den almindelige sorte, hvide eller grønne peber at gøre. De tre stammer fra samme plante, Piper nigrum.

Rosa peber, i Frankrig baie rosé, stammer fra »Det brasilianske pebertræ«, Schinus molle. Den påstås at kunne fremkalde allergiske reaktioner, så pas lige på med det.

Opskriften angiver ingen mængder – men din færdige krydderblanding skal være mere grøn end rød. Der skal altså flere fennikelfrø og mere rosmarin i end der skal rosa peber. Du skal bruge:

 • Svinekoteletter (økologisk, friland)
 • Rosmarin (tørret)
 • Fennikelfrø
 • Rosa peber
 • Vinaigre (jeg brugte æblecidereddike – æbler og rosa peber går faktisk godt sammen)
 • Salt og peber

Vend svinekoteletterne i æblecidereddike. Stød krydderierne sammen i din morter og dup det på begge sider af koteletterne. Krydr med salt og peber. Lad dem trække en times tid. Grill dem.

Jeg serverede med en kartoffel og østershatte, sauteret i olivenolie med hvidløg. Da hattene var ved at være der, tilsatte jeg lidt hakket, bredbladet persille og saften af ca. en halv citron. Krydr med salt og peber.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Grillet gris med rosa peber, rosmarin og fennikelfrø”

 1. andersleth Avatar
  andersleth

  Den krydderiblanding skal jeg prøve! Ikke noget som nogle store svinekoteleter på grillen med lidt godt tilbehør. Jeg plejer at vende/marinere i frisk rosmarin, knuste hvidløg, citronskal + saft og olivenolie. Herligt.

  Mvh.

  Anders

  http://www.spisordentligt.blogspot.com
   

 2. Mogens Bisgaard Avatar
  Mogens Bisgaard

  God fornøjelse! Man skal lige teste sig lidt gennem krydderblandingen – jeg fandt at to dele af det grønne og en del af det røde passede mig O.K. Man kan måske også bruge oregano!

  Jeg er jo en stor tilhænger af egne krydderiblandinger – og har et godt øje til den danske grilltradition. Der er sgu for meget »tilbudsbakke fra brugsen«, for meget »fars nylon« på en salat med tilfældige »ting« i og for lidt smæk i krydderierne.

  Alfakvinden, Camilla Plum, skriver meget fornuftigt om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *