Grydestegt kylling

En af de retter, der i forne tider kom på bordet om søndagen og kun om foråret. Før kraftfoderets og industrilandbrugets tid var kyllinger en luksusspise og ægproduktionen om vinteren ikke så høj. Men i dag kan vi sagtens, ja vi kan.

Køb en frilandskylling, helst også økologisk. Jeg forsøgte mig i går med en svensk økologisk fra Bosarp, købt i Kvickly, og jeg savnede faktisk lidt struktur i kødet. Fyld den med persille (skyl persillen grundigt først) og bind om den med snor.

Brun den i rigeligt smør på alle sider i den store støbejernsgryde (og hvis du ikke har sådan en, må du jo ud at købe en). Skru ned for varmen og lade den stege 1-1½ time i alt. Vend den en gang hvert tyvende minut.

Du kan kontrollere om den er færdig ved at stikke en skarp kniv ind i låret – hvis saften, der kommer ud, er klar, er kyllingen gennemstegt.

Lav en sovs af kyllingesky, evt. ekstra hønsefond og lidt fløde. Jævn med meljævning og smag til med salt og peber (og her vil selv jeg bruge madkulør …). Server med hvide kartofler, agurkesalat, grøn salat med mormordressing – og, skal det være helt korrekt, en rabarberkompot.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *