Pasta med hvidløgspesto

Denne pesto baserer sig på hvidløg, der er bagt i ovnen. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag og gør det smørblødt. Brug orecchiette eller conchiglie i en god kvalitet – altså med en grov overflade, som pestoen kan hænge fast i.

Tag et hvidløg, pak det ind i aluminiumsfolie og bag det i ovnen 40 minutter ved 200° (jeg bagte det sammen med pære-crostataen, man er vel en praktisk gris). Lad det køle lidt af og pil feddene, som nu er blevet helt bløde. Stød det i morteren med to ss revet pecorino, to ss hakket, bredbladet persille, groft salt og 1½ dl olivenolie.

Flå tre tomater, fjern kernerne og hak kødet (det kaldes en tomatconcasse). Kog pastaen al dente og bland den med pesto og tomat. Server med mere revet pecorino.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *