Muslingesalat fra Goa

Man har aldrig selv været i Indien. Men man holder meget af dets mad. Især fordi det er så varieret: Det er ikke kun hårrejsende stærkt, men rundt omkring finder man mange fine delikatesser. I Goa, kendt for hippier og trance-musik, er fisk og skaldyr det store nummer.

Goa var portugisisk koloni fra 1505 og blev først overtaget af Indien i 1961 (portugiserne anerkendte forresten ikke overtagelsen før nellikerevolutionen i 1975, men det er en helt andet historie). Derfor er der en del europæisk påvirkning i maden i Goa. Denne muslingesalat er varmt krydret afveksling fra standardnummeret moules marinière.

Til et kg muslinger skal du bruge en spsk revet ingefær, et stort, revet løg, en tsk chili, en tsk knuste korianderfrø, en halv dåse kokosmælk, en spsk hakket, frisk koriander og saften af en halv citron. Svits løg og ingefær i olie i en wok, tilsæt muslinger, kokosmælk, chili, korianderfrø og chili og damp til muslingerne åbner sig (hvis de ikke åbner sig, skal de som bekendt kasseres). 

Lige før serveringen (med naan-brød) dryppes citronsaften over og muslingerne drysses med hakket koriander. Server med en krydret hvidvin fra New Zealand eller Australien.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *