Lammeragout fra Punjab

Denne lammeragout kommer fra Punjab i det nordlige Indien. Heller ikke her er der tale om en voldsomt stærk krydring, men mere en mild, flødeagtig sovs, der svøber sig om det møre lammekød. Jeg valgte at servere retten med ris, naan-brød (i Punjab serverer man ikke ofte ris til maden – risen gemmer man til desserterne) og mere krydret hvidvin fra Australien.

Til en lammebov i tern på 3,5-5 cm størrelse skal du bruge en dåse flåede eller hakkede tomater (i sæsonen skal du selvfølgelig lave en fin tomatconcasse), 3-400 ml yoghurt (10 %), to finthakkede løg, frisk ingefær – ca 7,5 cm – og ca et hvidløg. Derudover skal du bruge garam masala (opskrift nedenfor), spidskommen, citronsaft, 1 spsk. cayennepeber og ca et bundt frisk koriander. 

Start med garam masalaen. Rist 5 spsk korianderfrø og 3 spsk spidskommen på en pande, og stød det med 2½ spsk sort peber, 2½ spsk kardemommefrø, en kanelstang, 4-5 nelliker og 1/6 muskatnød.

Læg kød i en gryde sammen med yoghurt, tomater, løg og hvidløgs-ingefær-pasta (nej, det skal ikke brunes). Lad det koge ved svag varme til kødet er mørt, ca en time. Krydr med en spsk ristet, stødt spidskommen, cayennepeber, og 2-3 tsk garam masala. Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber. Ved serveringen drysses med friskhakket koriander.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Ét svar til “Lammeragout fra Punjab”

  1. anderslethNOSPAM Avatar
    anderslethNOSPAM

    Det er to lækre indiske opskrifter, du her disker op med. Skal helt sikkert prøve noget i de retninger!

    Anders
    http://spisordentligt.blogspot.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *