Salat med avocado, appelsin og jordskok

En forfriskende salat – der måske ikke helt lever op til localvore-principperne. Jeg brugte den som forret og tilbehør til grisechilien med sød kartoffel og sorte bønner. I originalopskriften står der, man skal bruge jicama.

Wikipedia siger at jicamaen er en rodfrugt, der er i familie med yams og som har en konsistens et sted mellem faste æbler og rå kartoffel. Den har et højt indhold af oligo-saccharider, der giver en let sødlig smag. Bingo. Det er beskrivelsen af en jordskok – så: I med sig!

Start med at skrælle tre-fire store jordskokker og skære dem i tynde skiver. Har du ikke en mandolin, så gør som jeg og brug agurkeriveren på råkostjernet. Mariner dem i en vinaigrette af tre dele olivenolie og en del hvid vineddike, som du krydrer med salt, peber og en halv, finthakket rød chili (brug ikke de alt for stærke chilisorter – gerne de røde hollandske, supermarkederne bugner af og fjern frøstol og kerner).

Skræl to appelsiner og skær dem i både eller skiver. Skræl to avocadoer og skær dem i både. Læg avocado og appelsin lagvis (appelsinsaften holder avocadoen grøn – den bliver hurtigt brun) og slut af med jordskokkerne og resten af marinaden.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *