Lam med artiskok og porre

En af mine venner har lige været i Rom og derfra medbragt seks små artiskokker. Vi brugte dem til en lammegryde med porre, artiskok og cremolata – dertil en enkel risotto med løg og parmesan. Drik en ikke alt for kraftig rødvin til.

Til fire personer skal du bruge et kilo lammesmåkød i tern. Krydr det med salt og peber og brun det i en gryde – gør det i mindre portioner, så temperaturen ikke falder og kødet bliver kogt i stedet.

Når kødet er brunet, skal du sautere et hakket løg og en porre i tynde skiver i samme fedstof. Lad det stå til det er faldet sammen – men det skal ikke brune.

Tilsæt derefter en cremolata af skallen af en citron (vi brugte en hjemmeavlet citron) et par spsk finthakket persille og et-to hakkede hvidløgsfed og lad det simre med løg og porre et minuts tid. Bemærk duften!

Kom kødet tilbage i gryden – og når kødet er næsten færdigt (ca en halv time – tre kvarter) tilsættes artiskokkerne, som du i mellemtiden har gjort i stand: 

Fjern de yderste, hårde blade og skær den øverste tredjedel af artiskokkerne væk. De artiskokker, vi brugte, var så unge, at stilken også kunne spises – ellers skal den fjernes. Skær artiskokkerne i kvarte og fjern »skægget«.

Vend artiskokkerne i stuvningen og lad det hele simre færdigt 25-30 minutter.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Ét svar til “Lam med artiskok og porre”

  1. tingkaer Avatar
    tingkaer

    Det smagte lækkert! (jeg er den ven der har været i Rom). Mener også at det er værd at nævne at Mogens kun har nævnt den ene af retterene af vores lækre måltid. Vi sprang en antipasta over og gik direkte til en første hovedret, som bestod af en hjembragt Fusili Lunghi di Napoli pasta blandet med en hjemmelavet pesto bestående af soltørrede tomater, valnødder, hvidløg, olivenolie, salt og pebber. Efter anden hovedret (den med lam og artiskok) fik vi et lille ostebord med Gorgonzola og kiks og sluttede med en overraskende god Stracciatella is fra Carte dOr. Dertil fik smagt på og drukket 11 forskellige slags øl, hjembragt fra turen, fra henholdsvis Italien, Østrig og Tyskland. Ingen af øllene skillede sig desværre ud. Alle var af pilsner-type.

    ~Sebastian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *