Grønkålssuppe med hvide bønner

Råvarerne er så småt ved at dukke op, så selv om vejret ikke helt har forstået det endnu, er suppesæsonen ved at være i gang. Denne suppe – som nærmest er i familie med en italiensk minestrone – er garanteret sund og meget velsmagende – dertil kommer, at den er nærmest fornærmende billig. Hvis man synes, tager den ingen skade af at blive drysset med lidt ristede bacontern.

Tag tre håndfulde store, hvide bønner – enten almindelige hvide bønner eller limabønner (også kaldet butter beans) – og udblød dem natten over i rigeligt vand. Alternativt kan man bruge »hurtigmetoden«, og sætte bønnerne over ilden i koldt vand, lade dem koge op og koge et par minutter, hvorefter ilden slukkes. Når bønnerne har stået et par timer i vandet er de klar til brug. Kasser udblødningsvandet og kog bønnerne i saltet vand til de er al dente.

Svits et par løg og tre-fire fed hvidløg i olivenolie. Tilsæt derefter hakkede grønkålsblade (fjern de grove stilke) og fire store, hakkede tomater. Tilsæt to trededele af bønnerne, og hæld en halv liter hønseboullion i gryden. Blend den sidste tredjedel af bønnerne med kogevandet og tilsæt det så suppen bliver jævn. Lad det hele koge ti-femten minutter og smag til med salt og peber. Suppen kan også krydres med merian, basilikum eller chili – og den drysses med hakket persille ved servering. Suppen serveres med brød.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Grønkålssuppe med hvide bønner”

 1. Mogens Bisgaard Avatar
  Mogens Bisgaard

  Og det er det! Kålsmagen trænger lidt bedre gennem på andendagen. Du skal selvfølgelig ihukomme det amerikanske børnevers: Beans, beans, the musical fruit /
  The more you eat the more you toot
  … det gælder i høj grad for denne suppe. Så sov for åbne vinduer.

 2. mariansen Avatar
  mariansen

  I Grækenland kommer vi stødt spidskommen i alle retter med kål og/eller bønner, det smager godt og dæmper flatulens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *