Jordbæris

Denne is, som i virkeligheden nærmest er en jordbær-softice, der dog godt kan fryses, så den bliver til en »rigtig« is, er lanceret og gjort populær af Morten Heiberg. Den er efterhånden blevet en klassiker, og det er efter min mening en af de bedre måder at variere standarden »Jordbær med fløde«.

Til soft-ice til fire personer skal du bruge en bakke jordbær, en stang vanilie, to-tre spiseskefulde sukker og en kvart liter fløde. Hvis du er fedtforskrækket, kan du nøjes med kaffefløde.

Skyl jordbærrene, pil stilkene af og frys dem ned. Læg dem evt. i fryseren natten over. Umiddelbart før serveringen, køres de frosne bær i blenderen med fløde, kornene fra vaniliestangen og sukkeret.

Heiberg foreslår, at man dertil serverer en appelsinsirup med chili: Tag saften af en-to appelsiner, en dl sukker pr appelsin og kog det ind til det er blevet sirupsagtigt. Læg en tørret chili i lidt af kogetiden – jo længere tid, chilien ligger i siruppen, desto stærkere bliver siruppen. Og jeg har erfaret, at det faktisk kan blive ret stærkt.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *