Ugens pakkeBestil og hent ugepakken hos Det lille Grønttorv.

Gratis æg!

Ja, du hørte rigtigt! Gratis æg! Come and get them! Det foregår ude i Metro, supermarkedet der er lidt for de professionelle, men så alligevel ikke.

I den seneste udgave af deres tilbudsavis reklamerer de stolt med seks æg for 1,99 – og det betyder, hvis man regner lidt på det, at når først æggebakken og Danægs tryk er betalt, har man fået æggene gratis.

Er æg så gratis?

Gu er de da røv!

Hønen skal have en pind at sidde på, den skal som regel også have et hus at krybe ind i, og hvis man vil have æg, kræver det en vis arbejdsindsats, der som regel skal kompenseres med en løn.

Oveni det skal man så lægge udgifterne til den vej, der skal bygges før æggene kan blive transporteret til det pakkeri, der pakker og stempler, laboranten, der skal checke at æggene ikke er inficerede med Salmonella skal have en kittel og et laboratorium – og så kommer der formentlig også en lille slat penge oveni til supermarkedets fortjeneste.

Men æggene er alligevel gratis.

Det, Metro har gang i her, er intet mindre end en svinestreg. De nedgør menneskerettigheder, dyrevelfærd, faglig stolthed, kvalitetsbevidsthed og gør dermed den forbruger, der i et øjebliks uvidenhed tænker, at det da er et sejt tilbud til medskyldig heri.

Der er masser af æg på markedet – og deri måske en del af problemet. Og når det er problemet, er der (fordi alle æg i gennemsnitsforbrugerens øjne er ens) kun et parameter at handle på: Prisen.

Og resultatet? Konsumæggeproduktionen ender i de lande, der, som det så eufemistisk hedder, “er mere konkurrencedygtige, når det gælder lønninger og lovgivning”.

Læs: Lande, der skider på dyrevelfærd og menneskerettigheder.

Hvad værre er: Dansk Supermarked og COOP vil sikkert følge trop.

Starskuddet er gået til en kamp om hvem der kan få den længst op i røven før det begynder at gøre rigtig ondt.

5 Comments

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *