Topdollar citronmåne

Arla vil ind på det amerikanske marked, skriver Børsen i dag. Amerikanerne putter som bekendt ost på alt (se under »livvidde«). Men det er ikke alle amerikanske osteproducenter, der kan udnytte vallen fra osteprodukionen.

Vallen indeholder 20 % af mælkens proteiner, og de skulle jo nødigt gå til spilde. Nu gælder det så for Arla om at få et samarbejde med en af disse producenter – og bruge proteinerne som råmateriale for ingredienser.

Som eksempel anfører Børsen, at valleproteinerne kan bruges som sovsestrækker i fremstillingen af kagelignende produkter. Her kan de erstatte æg:

» … samtidig kan det løfte kvaliteten af visse bageriprodukter [sic!]. Eksempelvis kan det ifølge Arla afhjælpe, at en klassisk citronmåne-kage bliver alt for flad og tør efter flere måneder på butikshylden«

Man må håbe, at amerikanerne godt kan lide citronmåne. Eller at politireformen bliver deformeret, så betjentene får mere tid til at smække ecco-skoene op og lange til fadet.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *