Beskidt arbejde?

Mit torsdags-zapperi bragte mig forbi Discovery Channel. En blond mand fortalte på pidgin-engelsk hvor ulækkert han syntes det var at tilberede kalvesylte, tage hjernen ud af et kalvehoved … og i det hele taget tilberede mad. Manden lød skandinavisk. Det viste sig at være en episode i en serie, der hedder Dirty Jobs with Peter Schmeichel.

For at få det helt på det rene: Det er ikke ulækkert at tilberede mad på den måde, det blev tilberedt i programmet. Programmet viste hvordan man med enkle snit fjerner kødet fra et kalvehoved. Derefter ruller man kødet ind i huden og tilbereder en kalvesylte. Til sidst tager man hjernen ud. Den smager nemlig også lækkert.

Der er ikke noget ulækkert ved Tête de veau (eller kalvesylte, som vi ville sige på dansk) og cerveaux de veau, kalvehjerne. Der er noget ulækkert ved at man ikke vil være ved at man spiser alle delene på dyret, men kører dem i en kæmpeblender og kalder dem noget andet.

Peter Schmeichel er en halvtyk feriedreng i det gastronomiske medieunivers. Jeg vil hellere spise den tête de veau han har stoppet end et hvilket som helst produkt med tre stjerner eller små vikinger på – men som ingen fortæller er lavet af lips and peckers.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *