Hvor pengene råder går sikkerheden fløjten

I sidste uge handlede FoodDTUs nyhedsbrev (en af mine IRL-beskæftigelser) om mund- og klovesyge og i denne uge handler det om roskildesyge. To sygdomme med alvorlige konsekvenser for hhv. dyr og mennesker. Og to sygdomme, hvis udbredelse og smitte faktisk er ligefrem proportional med konsolideringen i landbrug og fødevareindustri.

 • Når bestandene af kvæg bliver større, bliver risikoen for udbredelse af mund- og klovesyge også større. Det gælder især, hvis bestandene går i åbne stalde
 • I dag findes der to-tre firmaer i Europa, der handler med (frosne) hindbær. Hvis hindbærrene, som det er tilfældet i artiklen, er forurenet med roskildesyge-virus – og muligvis af en ny og aggressiv stamme – kan det gå rigtig, rigtig galt

Dermed er artiklerne faktisk endnu flere argumenter i retning af at købe lokalt producerede varer fra mindre producenter.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Ét svar til “Hvor pengene råder går sikkerheden fløjten”

 1. morten Avatar
  morten

  Hej Mogens . Fangede du Marion Nestles indlæg om konsolideringen af den amerikanske kødindustri: der kan man da tale om monopol: hvis en foreslået handel går igennem, vil tre selskaber sidde på 90 % af kvægmarkedet!

  Min forudsigelse er at den næste tilbagetrækning af oksekød bliver på mere end 143 millioner pund!

  Marion Nestle: http://whattoeatbook.com/2008/03/13/consolidation-in-the-meat-industry-a-good-thing

  Tom Philpott (Grist): http://gristmill.grist.org/story/2008/3/5/13322/15057

   

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *