The Coolhunter om McDonalds

Det designorienterede websted The Coolhunter har en sektion om mad og drikke. Forleden skrev de om to nye McDonalds-ideer: Menuer, inspirereret af det land, butikken ligger i, og smart indretning.

Måske er det bare mig, men lever vi i en tid, hvor udtrykket er væsentligere end indholdet? Selv om mickeydee sælger en enkelt McLax i Norge, McShawarma i Israel og milkshakes med grøn te i Japan er det kun gimmicks.

Hovedforretningen for butikkerne – som jeg vægrer mig ved at kalde restauranter – er at lange fedt og sukker over disken. Forklædt som varer, der med små variationer smager ens over hele verden.

På The Coolhunter er de selvfølgelig mest interesseret i designet og viser et par lækre billeder – man kan ikke se varerne i butikken, kun møblerne. De skriver:

»So now it’s your turn. Have you come across a cool, fresh recreated McDonald’s out there in the world?  If so, let us know – send us your images to tips@thecoolhunter.net«

OK, jeg bor godt nok i chausséstenkaste-afstand fra McDonalds på Nørrebros runddel, som er blevet opskaleret med danske designklassikere. Men der alligevel et par ting eller tre, jeg føler trang til at fremhæve:

  1. Hvis jeg skal bevæge mig ind på snasken skal møblerne kunne mere end en syver (som alligevel laver røvkondens, hvis man sidder i den for længe). Der skal mindst være tale om møbler, jeg kan spændes fast i.
  2. Hvis jeg skal sende billeder af den lokale McDonalds til The Coolhunter, skal jeg have mindst 950 kroner stykket (jf journalistforbundets takster). Plus ulempetillæg: Hvis jeg fotograferer snasken går det ud over min troværdighed. 

… Og så forresten: I England har man af en eller anden grund også valgt danske designklassikere i butikkerne. Her er det bare ikke sikkert det er den ægte vare. Noget, der har hidset de danske klassiker-snedkerier op.

Jeg græder tørre tårer og siger med Politikens skribent: So what? Der er kun en ting, der tæller for McD: Fortjenesten. Hvis man vælger at lege med de beskidte drenge, risikerer man at blive beskidt.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *