Græskarsuppe med spidskommen og bagt hvidløg

En mild græskarsuppe med en dejlig varm smag. Vær ikke nervøs over mængden af hvidløg: Når det er bagt, bliver det mildt og blødt. Spidskommen giver lidt eksotisme i billedet. Du skal bruge (til fire personer):

  • 1 hokkaido-græskar (1 ½ kg eller deromkring)
  • 2 løg
  • 1 helt hvidløg
  • 1-2 tsk stødt spidskommen
  • Olivenolie
  • 1 liter hønseboullion (jeg havde et kyllingeskrog liggende, og kogte det med selleri, porre, gulerod, løg, laurbærblade, persillestilke og timian)
  • 1 dl fløde
  • ½ muskatnød

Skær græskarret i stykker, fjern kerner og snask og skræl det. Læg græskarstykker og det hele (upillede) hvidløg i et ovnfast fad og bag det hele en halv times tid ved 170°.

Sauter løg og spidskommen i olivenolie (det skal ikke brune), tilsæt græskar og boullion. Mas hvidløgsfeddene ud af skallen (de bliver bløde af at blive bagt) og kom det i suppen.

Kog 20 minutter og blend – det virkede fint med en stavblender, men ellers er proceduren at de faste dele skal i blenderen først, og så tilsætter du suppen lidt efter lidt. Smag til med salt og peber.

Server med en klat piskefløde, riv muskatnød hen over – og jeg har yderligere dryppet det med græskarolie. Dertil et stykke brød – vi drak sherry hertil.

Og suppen fik yngste medspiser på 15 måneder til at juble: mere, mere, mere


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *