Penne med danablu og spinat

Retten er vel nærmest en variation over en spinatlasagne. Pastatyper som ziti, rigatoni eller andre korte pastatyper er også helt fine. Og i stedet for Danablu kan du, for autenticitetens skyld, anvende gorgonzola. Du skal bruge:

 • 1 kg spinat
 • Smør
 • 1 løg
 • 400 gram fuldkornspasta
 • Mel
 • ¾ liter mælk
 • 200 gram blåskimmelost
 • Salt
 • Peber
 • Muskatnød
 • Parmesan

Start med at skylle spinaten grundigt – brug flere hold vand, gerne rindende, og skyl hvert enkelt blad for sig selv. Hak løget og sauter det i en smule smør. Riv spinaten ned i gryden og lad den dampe, til den er faldet sammen.

Kog pastaen, og lav imens en relativt tyk bechamel af mel og mælk (tag lige dele mel og smør, smelt smørret i en kasserolle og tilsæt melet – rør rundt uden at brune og tilsæt den varme mælk lidt ad gangen). Krydr med salt, peber og muskatnød.

Tilsæt blåskimmelost og lad den smelte i sovsen. Tilsæt derefter den smørdampede spinat. Vend pastaen i sovsen og hæld det hele i et ovnfast fad.

Lad det stå i 20-30 minutter ved 200° – rør rundt en enkelt gang under bagningen. Server, drysset med parmesan. Simpelt – men måske ikke lige det mest ophidsende i verden!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *