International vegetardag

I dag er det international vegetardag. OK, vi spiser for meget kød. Og OK, kødspisning har miljømæssige og økonomiske konsekvenser. Men jeg skal alligevel erindre om hvad Anthony Bourdain har at sige om vegetarer:

»"Vegetarians, and their Hezbollah-like splinter-faction, the vegans, are a persistent irritant to any chef worth a damn. To me, life without veal stock, pork fat, sausage, organ meat, demi-glace, or even stinky cheese is a life not worth living. Vegetarians are the enemy of everything good and decent in the human spirit, an affront to all I stand for.«

Jeg har sjovt nok ingen kommentarer – men kan da lige tilføje, at opmuntringen ikke er lige om hjørnet. For at føje spot til skade begynder Uge 40 også i dag.

Den uge, hvor alle taler om alkohol og hvor man pådrager sig Sundhedsstyrelsens løftede pegefinger, hvis man vover at indtage mere end et vist antal genstande om dagen: Mænd 21, kvinder 14. I dag citerer Aunty Berlingske så 24timer (!) for at de grænser ikke holder:

»Der er nemlig 33 procent mere alkohol i en dansk genstand end i en engelsk, skriver 24timer. Alligevel oversatte Sundhedsstyrelsen i 1990 en engelsk alkohol-kampagne direkte til dansk – den såkaldte Uge 40 Kampagne.«

Men vejret er da i det mindste godt!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *