I supermarkedet (bloggeren lufter fordommene)

Jeg så dem i mit lokale supermarked i går. Et par, først i tyverne, han med indkøbsvogn, hun med barnevogn. Og ja, jeg er så typen, der skæver til andre folks indkøb.

De stod lige bag mig i køen, godt til skævs, og det første jeg bemærkede var grød. Kilovis af grød fra Nestlé. Ufatteligt, at der kan være så meget grød i sådan et lille barn!

Og ufatteligt, at de unge mennesker ikke koger en grød selv og tilsætte lidt frisk eller frossen frugt! I hvert fald er det ikke meget mere besværligt, det er betydeligt billigere – og barnet får vitaminer og næringsstoffer, der hvor de hører til og ikke som en berigelse af delvist nedbrudt mel og vallepulver.

Dernæst landede deres egne fødevarer på båndet. Med hårde klask. Er jeg mon den eneste, der bliver trist, når folk kyler, nærmest demonstrativt, med deres mad?

Kyler, som om de hader at skulle købe ind, som om de hader at skulle transportere maden hjem, som om de hader at skulle lave den – og som om de allerede nu ved, at de kommer til at hade sig selv for at have spist den.

Jeg skævede lidt længere bag og op. De så også sure ud, de unge mennesker. Sure på sig selv, sure på hinanden, sure på barnet og sure på resten af verden. Måske især sure på ham den sære skeløjede foran i køen.

Jeg ved godt, jeg har bekendte, der påstår, at folk køber færdigretter for at få mere kvalitetstid til deres børn. Hvis det er tilfældet, ville dette barn kunne sætte kvalitetstid ind til sin pensionisttilværelse: Frosne pommesfrites, dybfrostlasagne, kyllinge-kroketter med fyld, pulverbearnaise, cola, younameit.

Mærkelig nok havde jeg en fornemmelse i maven af at kvalitetstiden ville ende på en spærret konto. Og at de eneste, der nogensinde vil kunne hæve på den, er Nestlé, Flensted, The Coca Cola Company og Danpo.

Hvis man vil have kvalitetstid med og til sit barn, skal man købe kartofler, kål, gulerødder, æbler, friske fisk, godt, økologisk frilandskød, mælk (til barnet) og godt øl.

Og man skal lade kyllinge-kroketterne, colaen, pulverbearnaisen og de frosne fritter ligge hvor de ligger. Det bliver også meget billigere i længden.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Ét svar til “I supermarkedet (bloggeren lufter fordommene)”

  1. Maj Avatar

    Hørt! Jeg har heller aldrig forstået det der med færdigretter kontra kvalitetstid. Eller pulvermad/mad på glas til de allermindste. Eller alskens pulverier der ikke har en disse at gøre med den ægte vare eller smag!

    Det klæder dig i øvrigt at være langhåret 😉

    Mange hilsner
    Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *