Sans Souci, Frederiksberg

Mine medspisere havde bemærket renoveringen af Sans Souci. »De har fået panoramavinduer ud mod gaden«, sagde de – gaden er i dette tilfælde Madvigs Allé, på hjørnet af Gammel Kongevej. Og, tilføjede den ene: »Da de rev muren ned, var der en blå sky af halvtreds års indestængt røg«. Vi lever jo i rygelovs-tider – og det er vist snart på tide for restauranten at opdatere hjemmesiden!

Men maden er den samme som før forbudstiden. Og det er ganske godt, hvis man altså har en svaghed for det, der vel kan kaldes husmandskost. Sans Souci har lidt samme klassiske aura som navnefætteren, frokostrestauranten Sorgenfri i Brolæggerstræde: Højt humør, voksent publikum og klassikere på bordet.

Retterne er blandt andet stegt flæsk, stegt lever, ribbenssteg og en raritet som viktoriabras (jeg går ud fra de mener victoriabars). Men det spiser jeg sgu ikke! Ergo, jeg valgte den stegte lever. Så har jeg også kæmpet lidt mod knogleskørheden i denne uge – lever er nemlig en af de få, naturlige kilder til D-vitamin!

Jeg fik en rigelig portion smørblød kalvelever med sprød, ristet bacon i en velkrydret flødesovs med diskret røgsmag fra baconen, fine, måske lidt udkogte, kartofler (men det skal det jo være udkogte kartofler, når det nu skal være) og en syltet asie, der ikke var hjemmelavet, men dejlig kontrast til flødesovsen og som faldt i den yngste (etårige) medspisers smag. Til en pris af 128 kroner er det skam fundet på en højhellig onsdag!

Dertil et krus fadøl – jeg tror, de har begge slags på Sans Souci, både Tuborg og Carlsberg – og et glas linie-akvavit. Som den rare dame sagde: »En lille eller en almindelig«? 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *