Michael Jackson er død!

Et forbillede fra firserne er gået til de evige humlemarker. Michael Jackson, the beerhunter, ikke sangeren. Forfatteren til The World Guide to Beer (Den store bog om øl) døde den 30. august, 65 år gammel. Man fristes til at sige: Det er altid de bedste, der dør først.

Den store bog om øl var mit første møde med øllets mangfoldige verden. Vi er igen tilbage i begyndelsen af firserne. Faktisk, tror jeg, lige omkring den strejke, der for første gang placerede tysk øl på danske supermarkedshylder.

Bogen var et pionerværk med sin gennemgang af øltyper fra hele verden. De øl, der var nævnt i bogen, var for de flestes vedkommende fuldkommen ukendte i Danmark. I hvert fald for det brede publikum.

Det er mig en gåde, hvorfor det egentlig varede så længe inden vi så specialøl andre steder end i meget, meget specielle butikker. Faktisk husker jeg at jeg midt i firserne var i Sverige, og besøgte Systembolaget – hvor jeg tilbragte lang tid foran den roterende søjle med udenlandske øl. Eksotisk, manner!

Det var et sidespring … Den store bog om øl kan kun fås antikvarisk. Jackson har siden skrevet en bog om whisky (som jeg ikke har læst), og hans website er stadig tilgængeligt. Man kan håbe, at dødsfaldet giver anledning til en genudsendelse af serien the beerhunter på Discovery Channel!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *