Jordbærfool

Nej, det har ikke noget med IQ at gøre. Det handler om en let sommerdessert. Om man vil en variant af jordbær med fløde. 

Ordet fool stammer, ifølge den store, engelske madskribent Elizabeth David, fra det franske foulé, som betyder knust. Og desserten kan laves med alle sommerens bær: Jordbær og hindbær er åbenlyst og de nemmeste. Stikkelsbær og solbær skal pureres og derefter passeres gennem en sigte: Skallerne er ikke gode i en fool.

Tag et halvt kilo jordbær og to-tre spsk. sukker. Knald det i blender eller foodprocessor (alternativt kan du mase det gennem en sigte). Pisk en ottendedel liter piskefløde meget stift og vend frugtpuréen heri. Lad det stå køligt til det skal serveres – her med fuldkorns-cantucci med mandler.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *