Wednesday, 7 Dec 2022

Rabarberchutney

Som faste læsere har gættet, er jeg ret vild med rabarber. Her er en chutney, der er orientalsk og som man selvfølgelig nok kan variere med både sennepsfrø og chili, hvis man synes.

Jeg brugte de sidste tre stilke rabarber fra bundtet jeg købte på lørdagens farmers market. Det passer nogenlunde med:

  • ½ liter rabarber, dertil tager du
  • ½ liter løg
  • ¾ liter brunt sukker
  • ½ liter æblecidereddike (eller lidt mindre)
  • ½ spsk stødt kanel
  • ½ spsk stødt nellike
  • ½ spsk stødt allehånde

Hak løgene fint og snit rabarberne. Bland det hele sammen i en gryde og lad det koge ved svag varme til det tykner. Pas på, for det kan godt finde på at stødkoge. Passer glimrende til grillmad.

3 thoughts on “Rabarberchutney

  1. Hej Angela –

    Godt at møde endnu en rabarberfan! Jeg har netop smagt på chutneyen, og den vinder som alle chutneys ved at stå og trække et stykke tid før man for alvor går til den.

    Det er en skam, sæsonen er ved at være forbi, for der er mange ideer med rabarber, jeg har lyst til at eksperimentere med.

  2. tak endelig en opskrift som kan bruges til børn og voksne  nem at gå til  – så vi ikke skal have grød hver dag  m.v.h. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *