Europa III: Tyrkisk yogurtkage med rabarbersirup

Til denne kage skal du bruge 10%-yogurt, det vil sige det, der normalt går under betegnelsen græsk yogurt. Du kan købe den i supermarkederne eller hos indvandrergrønthandlerne. Hvis du ikke kan finde den, kan du tage en almindelig yogurt (naturel, naturellement) og lade den dryppe af i et kaffefilter natten over. Du skal bruge:

  • 100 g yogurt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 3 æg
  • 175 g mel

Rør yogurten grundigt med sukker og natron. Pisk æggene i og rør derefter melet i. Bages ved 200° i 20-25 minutter. Serveres med en sukkersirup eller – nu, i sæsonen – en:

Rabarbersirup
Skær et bundt rabarber i stykker og damp dem med en halv dl vand til de er »smattet ud«. Hæld det op i en sigte og si saften fra. Kog saften med en lige så stor mængde sukker og tilsæt en smule citronsaft. Lad det køle af, og hæld det over kagen før den serveres. Den må gerne trække lidt i siruppen.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *