Sunday, 27 Nov 2022

Baba Ghanoush

En dip af aubergine og tahini. Kan anvendes som tilbehør, del af buffet eller som forret. Retten er stærkt beslægtet med hummus. Du skal bare bruge auberginer i stedet for kikærter:

  • 2-3 auberginer
  • 2 fed hvidløg (eller efter smag)
  • 3-4 spsk hakket persille, mynte eller basilikum
  • 1 dl tahini (sesam-pasta, rør rundt før brug, olien flyder ovenpå)
  • ½ tsk spidskommen (eller efter smag)
  • Saften af 1-2 citroner
  • Salt
  • Peber

Prik auberginerne med en gaffel og bag dem i ovnen 30-40 minutter ved 200°. Skær dem over på langs, tag kødet ud og lad det køle af. Hak hvidløg og urter fint, pres citronerne og det med tahini og krydderier. Bland auberginekødet i og mos det hele sammen, evt. i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og lad det helst hvile nogle timer før du serverer det.

3 thoughts on “Baba Ghanoush

  1. Tahin kan købes i de fleste supermarkeder, tit og ofte på hylden med økologiske fødevarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.