Monday, 20 Mar 2023

Pasta med hvidløgspesto

Denne pesto baserer sig på hvidløg, der er bagt i ovnen. Det fjerner den skarpe hvidløgssmag og gør det smørblødt. Brug orecchiette eller conchiglie i en god kvalitet – altså med en grov overflade, som pestoen kan hænge fast i.

Tag et hvidløg, pak det ind i aluminiumsfolie og bag det i ovnen 40 minutter ved 200° (jeg bagte det sammen med pære-crostataen, man er vel en praktisk gris). Lad det køle lidt af og pil feddene, som nu er blevet helt bløde. Stød det i morteren med to ss revet pecorino, to ss hakket, bredbladet persille, groft salt og 1½ dl olivenolie.

Flå tre tomater, fjern kernerne og hak kødet (det kaldes en tomatconcasse). Kog pastaen al dente og bland den med pesto og tomat. Server med mere revet pecorino.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *