Osso buco benedetti

Osso buco, »hult ben«, langtidsbraiserede skiver af kalveskank. Efter min mening er marven det bedste, men jeg spiser da også gerne det udenom. Denne opskrift er uden tomater: Derfor egner den sig fint til denne tid.

Du skal bruge en skive kalveskank pr. person. Krydr skankene med salt, peber, kanel og muskatnød. Vend dem i mel og brun dem i olivenolie. Hvis du laver skank til mange mennesker, skal du bruge en stor pande – for skankene skal helst kunne ligge i et lag.

Når du har brunet skankene, hælder du et godt glas hvidvin og vand ved, til det er i samme niveau som skankene. Tilsæt en citron i skiver (ikke en af dem med sprøjtet skal), tre-fire spsk hakket persille og tre-fire hakkede hvidløgsfed.

Lad det simre et par timer til skankene er møre og sovsen kogt ind til 1½-2 dl. Server med den traditionelle risotto – eller med en grøntsagsret og godt brød.

Opskriften stammer fra en samling af Elizabeth Davids artikler, der er udgivet under titlen Is there a nutmeg in the house. Fru David mener opskriften stammer fra før tomaten blev populær i Italien – dvs før Columbus. Nok sandt – krydderierne afslører også, at der er en mellemøstlig forbindelse.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *