Kikærter med bladbede

Denne ret kan laves med spinat, eller, som jeg gjorde her, med bladbede. Retten findes i mange varianter rundt om middelhavet. En populær ret i Mellemøsten er fx en tagine med bladbede og kikærter. Den kan spises som tilbehør eller stå alene med et stykke brød.

Varm olie op i en gryde, hak et mellemstort løg, tre-fire fed hvidløg og tre-fire ansjosfileter (af de italienske i olie – ikke de sure brislinger, der passerer for ansjos hertillands) og sauter det i olien.

Tilsæt 300 g kikærter, 300 gram bladbede (ikke de groveste stilke – jeg brugte toppen af to store beder, som jeg skar i strimler) og tre flåede tomater.

Lad det koge til grøntsagerne er møre og det hele er møffet sammen. Server det med revet ost, hvis du synes.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *