Crostata med pære, nødder og chokolade

En crostata er en italiensk tærte, der som regel bliver bagt uden form. I stedet for formen folder man dejen op over fyldet. Den får et lidt mere »rustikt« udseende end andre tærter. Men smagen er der ikke noget i vejen med.

Her er en variant med pære, nødder (hassel- eller valnødder) og to slags chokolade. Du starter med en mørdej af en halv pakke usaltet smør, cirka en halv liter mel, to ss kold piskefløde og to ss koldt vand. Ælt det til en sammenhængende dej (det skal ikke æltes alt for meget – det skal ikke ende som en brøddej) og lad det hvile køligt en times tid.

Læg dejen på et stykke bagepapir og rul den ud til en cirkel med en diameter på 25-28 cm. Flyt det hele til en bageplade. Bland et æg med lidt piskefløde og pensl (herlig bydeform) bunden med det. Du skal kun pensle den midterste cirkel på ca 20-22 cm.

Skræl 2-4 pærer efter størrelse, skær dem i både og fjern kernehuset. Læg pærestykkerne på den penslede cirkel midt på dejen. Drys med to spsk hakkede nødder (jeg brugte valnødder), to spsk sukker, to spsk hakket mørk chokolade (ikke usødet) og to spsk lys chokolade. Fold de yderste cm af bunden op om fyldet. Niv og klem, hvis der kommer huller. Pensl ydersiden med ægge-flødeblanding.

Bag kagen ca 40 minutter ved 200° til pærerne er møre og dejen gylden. List den over på et serveringsfad og server den lun eller ved stuetemperatur. Du behøver ikke is eller flødeskum til.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *