Knurhane med rødkål, bladbede og cellofannudler

Den røde knurhane er måske en lidt overset fisk i Danmark. Men lige nu er de særlig store. Min fiskehandler var temmelig stolt, da han sagde han havde haft et eksemplar på rundt et kilo i butikken. Så stor var aftenens fisk nu ikke – omkring et halvt.

Tag fisken ud (skær hovedet af – det er stort på en knurhane: Det er en rovfisk, som lever af småfisk – og klip finnerne af). Afhængigt af humør kan man vælge at filetere fisken. Jeg dampede den på benet i en sigte over kogende vand.

Derefter ordnes grøntsagerne – Som med al kinesisk mad er det lynhurtigt at lave, men forberedelserne tager lidt tid.

Snit en ottendedel rødkålshoved meget fint (der skal være to gode håndfulde). Snit lige så meget bladbede i fine strimler – skal det være helt kinesisk bør det være bok choy. Skær et par forårsøg i tynde skiver.

Rist en spiseskefuld sesamfrø på en tør pande. Sæt et par bundter cellofannudler – gennemsigtige nudler, lavet af mung-bønner – over i varmt vand et kvarters tid.

Varm peanutolie op i wokken og svits grøntsagerne til de er ved at falde sammen og det lugter lidt af — nåja, jul. Det er jo rødkål, vi har gang i her.

Placer fisken i en sigte over kogende vand (jeg har nemlig ikke taget mig sammen til at købe en kinesisk dampgryde i bambus). Den hele fisk skal dampe til kødet skiller fra rygbenet, i denne størrelse cirka vil det sige ca et kvarter – tyve minutter. Fileter skal ikke have mere end tre-fem minutter. Drik pilsner til.

Når fisken er næsten færdig, lægges de udblødte nudler i det kogende vand og får et par minutter.

Nudlerne tages op, vendes med sesamolie og soyasauce (ca en halv spsk af hvert). Det hele anrettes med fiskefileterne øverst. Drys med ristede sesamfrø og lidt mere hakket forårsløg.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *