Coca Cola knækket

Barcheferne på The Cube Cineplex i Bristol, England, har eksperimenteret sig frem til deres egen version af Merchandise 7x – den hemmelige ingrediens i Coca Cola. På hjemmesiden anfører bartendene, at de vil forhandle siruppen over nettet. Men enhver kan gå i gang med at fremstille sin egen Cola – for det hele er under GNU General Public License, og opskriften er bragt den 28. juli i madtillægget i The Guardian.

Trin 1 – Merchandise 7x:
3,75ml orangeolie
3 ml limeolie
1 ml citronolie
1 ml cassiaolie
0,75 ml muskatolie
0,25 ml korianderolie (6 dråber)
0,25 ml lavendelolie (6 dråber)
0,25 ml neroli-olie (kan udelades – olien fra blomsten af bitre appelsiner er ganske kostbar).

Olierne udmåles i et bæger af glas eller keramik. Det er lettest med en injektionssprøjte, som kan købes på apoteket. Hold bægeret tildækket, så aromaerne ikke undslipper.

I en høj beholder – fx et bægerglas – hældes nu 10 mg instant gummi arabicum og en dråbe vodka (i The Cube bruger de Zubrowka) sammen med 20 ml vand, som skal have et lavt indhold af calcium og magnesium (fx Volvic).

Gummi-vand-vodka-blandingen røres med en slagboremaskine, monteret med et piskeris. Mens der røres ved høj hastighed, tilsættes olien dråbevis – fortsæt med at piske i 5-7 minutter, indtil blandingen bliver til en uklar emulsion.

Test om emulsionen er færdig ved at hælde en dråbe i et glas vand – der må ikke være olie på vandets overflade.

Trin 2: Mixerne
Opløsning A: 30 ml caramelfarve (fx DD Williamson Caramel 050 – kan købes gennem Norfoods i Skovlunde) blandes med 10 ml vand. Tilsæt 10 ml merchandise 7 x under omrøring.

Opløsning B: Bland 10 ml citronsyre med 5-10 ml vand og tilsæt 2,75 ml koffein. Stød det hele i en morter, indtil der ikke længere er synlige koffeinpartikler. Væsken kan opføre sig uberegneligt – hviks den bliver hvid. skal der tilsættes mere vand. Det hele sis gennem et fint klæde. Opløsning A og Opløsning B skal opbevares separat, indtil de skal bruges til at fremstille colasiruppen.

Trin 3: Colasirup
Opløs 2 kg sukker i 1,5 liter vand over lav varme. Bland opløsning A i en halv liter vand. Tilsæt opløsning B og derefter sukkersiruppen. Det giver i alt 3 liter colasirup – eller cirka 18 liter cola.

Trin 4: Cola
Hæld 350 ml colasirup i en to-liters flask og fyld op med kulsyreholdigt vand – på The Cube anvender de Tescos Ashford Mountain Spring. Forholdet mellem colasirup og vand skal være 5:1.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

2 svar til “Coca Cola knækket”

 1. bst1337 Avatar
  bst1337

  Hvor får man fat i de forskellige ting i danmark?

 2. Mogens Bisgaard Avatar
  Mogens Bisgaard

  Godt spørgsmål – og god fornøjelse med projektet! Nogle af olierne (i hvert fald kanelolie – i teksten omtalt som cassiaolie) kan man finde i helsekostbutikker.

  Andre kan man få hos Specielkøbmanden (i København). Det gælder i hvert fald orangeolie og citronolie – lur mig om de ikke kan skaffe resten.

  Prøv også at spørge på apoteket. Ren koffein kan man kun få på recept i Danmark (medmindre man kender nogen lugubre bodybuildertyper), men er vistnok tilgængelig i tabletform i Sverige.

  Farven er nok lidt vanskeligere – jeg tror den almindelige brun sovsekulør (som også er en karamelfarve) er for svag i koderne. så det må blive en hvid cola – eller bestil en prøve hos DDWilliamson selv …

  Jeg har overvejet, men det bliver nok noget af et projekt. Og hvis ikke man har andet at bruge ingredienserne til, skal man være glad for Cola: Specialkøbmanden sælger olierne i 30 ml flasker – så der er fx citronolie nok til 540 liter cola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *