Jordbær i marinade af appelsin, citron og jordbær

Så er det på tide at se det i øjnene. Jordbærsæsonen er ved at være definitivt forbi. Lige nu fås der enkelte danske jordbær i butikkerne, men man ser flest tyske og belgiske bær. Det er der ikke noget galt i – sådan set. Jeg havde nok hellere set at man vendte blikket nordover: Jeg husker for nogle år siden, da jeg fandt nogen aldeles forrygende norske bær hos en grønthandler i nabolaget.

I Norge er klimaet lige den grad køligere, der gør at bærrene får den ekstra lange opvækst og dermed den ekstra smag. Men vi må vel nøjes.

Markedet – i dette tilfælde indkøbscheferne i supermarkedskæderne – har jo som regel bedst forstand på hvor man får råvarerne i den bedste kvalitet til den laveste pris.

Denne opskrift egner sig godt til tyske og belgiske bær, som skal have et ekstra boost for at få smagen frem, eller til bær, hvor der er en del ukurante med stød og misvækst. Bruger man den til bær i højsæson er der selvklart tale om en ren mundgasme.

Til fire personer skal man bruge to bakker jordbær. Skyl dem, niv stilkene af, og sorter dem i to bunker: De bedste bær lægges i en skål for sig selv (jeg bruger at skære dem i halve for at få smagen fremhævet).

Resten af bærrene lægges i en gryde (igen skærer jeg dem i halve for at få smagen fremhævet) og gives et opkog med en dl sukker, saften af en citron og saften af en appelsin.

Når bærrene har kogt et minuts tid, hældes grydens indhold over i en sigte og får lov til at dryppe af og køle ned. Der er ingen grund til at presse – der skal ikke bærmos med i marinaden.

Cirka ti minutter før serveringen hældes marinaden over bærrene i skålen. Jeg serverede det ved denne lejlighed med en creme chantilly – det vil sige letpisket fløde med vanilie og sukker. Til en kvart liter piskefløde brugte jeg en stang vanille og cirka en spsk flormelis.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *