• Bæredygtig?

     Overvejede mit løgindkøb i den lokale kvickly. Man kunne vælge mellem de økologiske løg og de »konventionelle« løg. Jeg valgte de konventionelle. Godt nok har jeg egentlig mest lyst til at købe økologiske løg: Det er noget med miljøet, noget med at begrænse brugen af gødning og sprøjtemidler. Så

  • Med lånte fjer

    XBeer er for entusiasterne, skriver Royal Unibrews nye ølimport-firma, XBeer på deres hjemmeside. I Nørrebro Bryghus har Anders Kissmeyer ved baren gjort opmærksom på at stedet ikke har forbindelse med en anden, nyåbnet brewpub, Vesterbro Bryghus, der markedsfører sig med slogannet Succesen fortsætter. Det er formentlig kun et spørgsmål om

  • BLT: Bacon, salat og tomat

    I 1929 udkom bogen Seven Hundred Sandwiches. En af sandwichene i bogen var en bacon-sandwich, med en recept, der minder meget om den, der kendes som BLT. Netop nu er tomaterne rigtig gode – og en BLT er både nem og hurtig at fremstille og passer perfekt til en

  • Skive, ja, men smart?

    Et af de seneste numre af Landbrugsraadets ugemagasin FoodCulture, nærmere bestemt nummer 2106 fra juni måned, handlede om madsminke. En af artiklerne havde overskriften Banan-feta i madpakken og lovede, at »nyt mælkepålæg skal slå Nutella af pinden som børnenes foretrukne ved frokostbordet og på madpakken«. Artiklen handlede om Skive Smart, der er en mælkebaseret,

  • Couscous som paella

    En traditionel paella består af et utal af ingredienser. Basis er ris, og fyldet kan være kylling, kanin, fisk, skaldyr og forskellige grøntsager. Det er en meget taknemlig ret. Og det tror pokker, for rettens navn er nemlig i familie med det arabiske baqyiah, som betyder – rester. Det

  • Stegt flæsk med persillesovs

    Det er en myte, at stegt flæsk med persillesovs repræsenterer noget særligt dansk. Faktisk er det ikke så forfærdelig længe siden, svinene for alvor kom på menuen i Danmark. Det skete omkring forrige århundredeskifte som en direkte konsekvens af oprettelsen af de første andelsmejerier, industrialiseringen af mejerisektoren og opbygningen

  • Jordbær i marinade af appelsin, citron og jordbær

    Så er det på tide at se det i øjnene. Jordbærsæsonen er ved at være definitivt forbi. Lige nu fås der enkelte danske jordbær i butikkerne, men man ser flest tyske og belgiske bær. Det er der ikke noget galt i – sådan set. Jeg havde nok hellere set

  • La Dolce Vita?

    The Daily Telegraph bragte den 7. juli en artikel, hvori den italienske livsstil blev sammenlignet med den engelske. Anledningen: Sophia Loren er model i næste års kalender fra Pirelli. Sophia Loren er 71. Jeg ved godt, at sammenligningen er tilbagevendende – men i disse tider, hvor man diskuterer fedmeepidemi,

  • Doha? DOH!

    Homer Simpsons karakteristiske udtryk DOH! kan vist med rette anvendes om Doha-forhandlingerne, der netop nu står for at blive afbrudt. Det viste sig at være umuligt at komme til enighed i G6-gruppen – bestående af Brasilien, Indien, Australien, Japan, EU og USA. Sammenbruddet i forhandlingerne skyldes angiveligt, at især EU og

  • Jordbær og balsamico

    Skyl et halvt kilo jordbær, tør dem, fjern stilken og skær dem i kvarte. Vend dem med to spsk sukker og en halv tsk. balsamisk eddike. Lad det hvile 20 minutter. Det er sådan set det hele – fløde eller andre mælkeprodukter vil clashe med balsamicoen. Hvis der er