• Superkvæg i reagensglas

    En gruppe forskere fra USA, New Zealand og Australien annoncerede i fredags, at de har kortlagt koens genom – dvs identificeret de gener, der indgår i koens arvemateriale. Forskerne har fundet genvejen til de egenskaber, der giver den bedste mælke- eller kødproduktion eller har den bedste modstandskraft mod kvægsygdomme.

  • Ketchup!

    For nogle år siden var jeg med nogle venner i Tivoli. Det var omtrent på den tid, da Stig Tøfting havde lavet ballade på restaurant Ketchups filial i centrum – og bl.a. nikket bestyreren en skalle og stukket køkkenchefen en lussing. Ketchup havde da netop åbnet en filial i Tivoli –

  • Mad på nettet

    Når et firma som CNET kaster penge ind i at opbygge en hjemmeside om mad, der skal tage kampen op med veletablerede sites som allrecipes.com og foodnetwork.com, er det selvfølgelig ikke for sjov. Det er fordi, CNET mener, det kan betale sig. Og så måske fordi, der i USA

  • CNET går køkkenvejen

    CNET kaster sig nu over madområdet. I nær fremtid åbner CNET nemlig internetstedet chow.com, som skal være levere opskrifter, tips, tricks og madrelaterede nyheder til en målgruppe, der på forhånd er defineret som de 25-45-årige, der er madinteresserede, men ikke nødvendigvis interesseret i at tilbringe timer og dage i køkkenet.

  • Kulinarisk uland?

    Gårsdagens tema om EUs PDO-system i Børsen får mig til at tænke lidt videre over hvad det er, der egentlig har fået Danmark og danske madvarer til at sakke så langt bagud. Gennemgår man listen over produkter, der er på EUs PDO-liste, vil man se, at Danmark er en

  • McDonalds afsløret i wikipedia-fusk

    Den verdensomspændende fastfoodkæde McDonalds blev fornylig afsløret i et forsøg på at ændre i wikipedias artikel om firmaet med det formål at pynte på sit eget halvdårlige image. McDonalds blev afsløret af Forbes-journalisten Evan Hessel. I en artikel i Forbes Magazine, fortæller han, at beskrivelsen af journalisten Eric Schlossers stærkt kritiske omtale af McDonalds

  • Merguez med couscous og ratatouille

    Det er vigtigt at være på god fod med sin slagter. Jeg har to: En halalslagter, som jeg køber lammekød og lammeindmad hos – og en haram-slagter, som jeg køber svine- og hestekød hos (måske er det lige på sin plads at nævne, at haram er det arabiske ord

  • Mad er menneskeværd

    Den bedste nyhed i denne uge er, at de afviste asylansøgere i Avnstrup-lejren har fået lov til selv at købe og tilberede deres mad. DR beskriver, hvordan madpakkeordningen – den, hvor asylansøgerne fik udleveret en kasse med madvarer, som så skulle række en måned – er slået fejl, og siden hvordan man

  • Coca Cola knækket

    Barcheferne på The Cube Cineplex i Bristol, England, har eksperimenteret sig frem til deres egen version af Merchandise 7x – den hemmelige ingrediens i Coca Cola. På hjemmesiden anfører bartendene, at de vil forhandle siruppen over nettet. Men enhver kan gå i gang med at fremstille sin egen Cola –

  • Squash-kager

    Squash-sæson! De er billige. Men de smager ikke af ret meget. Så der skal krydres igennem. Folk, der har squash i haven må udvise stor fantasi – trust me, jeg har prøvet det. Disse squash-kager, som nærmest er at ligne med de klatkager, man kan bage, når man har