• Mad til børn IV: McD i retten?

    Hele verden lo, da McDonalds i 2002 blev anklaget for at gøre folk fede – pointen i vitsen skulle vistnok være, at enhver da ved, at man bliver fed af McDs mad. Sagen fik heller ikke medhold. Men som Big Food Watch skriver, står fast-food koncernen netop nu over for en

  • På vej mod REACH

    World Wildlife Foundation (WWF) har netop offentliggjort en rapport, der viser, at langt de fleste madvarer indeholder større eller mindre mængder af de såkaldt hormonlignende stoffer, der skaber ubalance i vores hormonsystem og bl.a. menes at have sammenhæng med nedsat frugtbarhed, kræft, diabetes og fedme. De madvarer, WWF og folkene

  • Hjemmebrændte figner

    Så er der figner! Figen er ikke kun god som dessert, men kan anvendes til utallige retter i det salte og søde køkken. Prøv for eksempel at servere parmaskinke og figen sammen i stedet for melon. Eller prøv at servere gedeost sammen med figner: Her er tale om ægteskaber, indgået i

  • Fisk: Skaller på kinesisk

    Fiskehandleren har af og til skaller. En af de ferskvandsfisk, der har ry for at være fyldt med ben og derfor meget besværlig. Skallen er, som karpe og brasen, mest populær som spisefisk i mellemeuropa – dens engelske navn er Carpatian roach. Jeg forsøgte mig med en kinesisk tilberedning,

  • RacehygiejneFedmehygiejne for begyndere

    Vi er nødt til styre, hvor mange fødevarer, der kommer ind over den danske grænse og derved begrænse adgangen til mad. Problemet er jo, at vi spiser mere, end vi forbrænder. Vi er også nødt til at tvinge flere mennesker på operationsbordet, hvis du skal have antallet til at

  • Mad til børn (III): Pester Power

    Gratisavisen MetroXPress citerede i går en undersøgelse, der blev offentliggjort i seneste nummer af Landbrugsraadets ugemagasin, FoodCulture. Undersøgelsen afslørede, at det i børnefamilier ofte er børnene, der har et afgørende ord at skulle have sagt, når det gælder familiens madindkøb. Der stod: Kødpølse er blandt det, danskerne ville undlade

  • Frikadellepølse – Årets mest idiotiske påfund?

    Det var på en bustur, en kammerat gjorde mig opmærksom på reklamen. Min kammerat er svensker, og har selvfølgelig hørt om mit madkultur-projekt. Her fandt han en lejlighed til at dunke mig ribbenene og højt råbe: »Du har jo ret! … Danskerne HAR INGEN MADKULTUR«. Lejligheden var en reklame i

  • Start en sund vane med en gratis fisk (II)

    De gratis pangasius-fileter, som jeg omtalte i forrige indlæg, er en del af en kampagne, der skal få os til at spise mere fisk. Men hvorfor er det egentlig vi spiser så forholdsvis lidt fisk? Vi bor jo trods alt i et land, der har en af verdens længste

  • Start en sund vane med en gratis fisk

    Forleden stod der i min lokale ISO en venlig dame, som på vegne af Fødevarestyrelsen og Royal Greenland uddelte gratis pakker med frossen pangasiusfilet under mottoet Start en sund Vane. Jeg kan ikke være mere enig – det er ikke alene en sund, men også en god vane at spise

  • Økoforbrug i Danmark

    Der kom et indlæg til artiklen Økokrig i England. Læseren mente at have hørt, at forbruget af økologiske varer er faldende i Danmark. Jeg har undersøgt sagen på Danmarks Statistik, og her fundet frem til at forbruget faktisk er stigende – men at den samlede stigning ikke er så højt som de